Δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας τον Νοέμβριο 2003 για την ίδρυση του Ομίλου Αιτ/νων

 


Η πρώτη ανακοίνωση που δηλώνει δημόσια την δημιουργία του Ομίλου Αιτωλοακαρνάνων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής Αττικής παρουσιάζεται το 2003 σε τοπική εφημερίδα.

Σύμφωνα με δημοσίευση στην εφημερίδα «Ο Σχολιαστής» στις 18-5-2003 ιδρύεται ο Όμιλος Αιτωλοακαρνάνων Αγίας Παρασκευής με την επωνυμία «Ο Χαρίλαος Τρικούπης» και με έδρα εννοείται την Αγία Παρασκευή στην Αττική.

Σκοποί του είναι η παρουσίαση και διάδοση της ιστορικής, πολιτικής, θρησκευτικής και κοινωνικής προσφοράς καθώς και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αιτωλοακαρνανίας, η ανάδειξη της διαχρονικής συμβολής της ιδιαίτερης πατρίδας μας στη διατήρηση και ανάπτυξη του Ελληνισμού, η διατήρηση των ηθών, εθίμων και παραδόσεων της Αιτωλοακαρνανίας, η συνάντηση και συσπείρωση των μελών του και η συμμετοχή σε ευρύτερα εθνικοτοπικά γεγονότα.


Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
αποτελούσαν η Λένα Βακαλοπούλου, ο Δημήτρης Γιαννακάς, ο Γιώργος Κολοβός, ο Νίκος Μάμαλης, ο Γιάννης Μπούρος, η Γιάννα Πέρρου και ο Παναγιώτης Τσόλκας.

Και τέλος απευθύνει κάλεσμα στους Αιτωλοακαρνάνες της Αγίας Παρασκευής να γίνουν μέλη του Ομίλου.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Όμιλος εξακολουθεί να υπάρχει με τη συμμετοχή πολλών μελών και προσπαθεί να εντείνει τις δράσεις του. Δέχεται συνεχώς νέα μέλη.

Για να εγγραφείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο mail: aitoloakarnanes.agiap@gmail.com

Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο Facebook: Όμιλος Αιτωλοακαρνάνων Αγίας Παρασκευής